פרויקט שיקום מבנים הוא פרויקט אשר נועד לשקם מבנים מוזנחים אשר לא ניתן לגור בהם עד שהם משוקמים. באמצעות פיקוח בנייה בפרויקט שיקום מבנים ניתן לפקח על הנעשה במהלך פרויקט שיקום מבנים ולוודא שאכן עבודות התמיכה וחיזוק הקונסטרוקציה מתבצעות בצורה הטובה ביותר, כולל יסודות ושיקום המבנה, השיפוץ החיצוני והפנימי של הבניין ועוד.
מהו שיקום מבנים?
שיקום מבנים הוא למעשה שיקום של מבנים ישנים ומוזנחים אשר דיירים אינם גרים בהם בגלל שהם לא בטיחותיים למגורי אדם. לאחר שיפוץ מבנים אלו ניתן לגור באותו מבנה ללא כל חשש מבחינה בטיחותית. שיקום מבנים נעשה לרוב בבניינים ישנים והוא מפוקח באמצעות קבלן שיפוצים אשר דואג לאורך כל התהליך לבטיחות המבנה עצמו, עמידותו ועוד.
מתי יש צורך בשיקום מבנים?
הצורך בשיקום מבנים נעשה במספר מצבים אשר כוללים:
הליכי פינוי בינוי– במצב זה הורסים את המבנה הישן ובונים תחתיו מבנה חדש.
תמ"א 38- שיש צורך לחזק את המבנים הקיימים מפני רעידת אדמה, ישנו צורך בשיקום מבנים. במהלך חיזוק המבנה מחזקים את יסודות הבניין ומשפצים אותו חיצונית ופנימית.
בנייה רשלנית– אם ישנם מבנים עם בלאי או מבנים אשר נבנו בצורה רשלנית אשר מצריכה שיקום מקצועי יש לבצע שיקום מבנים.
באמצעות שיקום מבנים ניתן להעלות את שווי ערך הנכס במיוחד אם מדובר על אזור בו בונים בניינים חדשים ויש צורך לשפץ את המבנים הישנים.
האם כל מבנה זקוק לשיקום מבנים?
לא כל מבנה זקוק לשיקום מבנים, רק אם הוא לפני הליכי פינוי בינוי, תמ"א 38, בנייה רשלנית או שהוא זקוק לשיפוץ חיצוני או פנימי. רוב הבתים שזקוקים לשיקום מבנים הינם בניינים ישנים מאוד. לאחר השיפוץ עצמו הופכים הבניינים לחדישים יותר ומתאימים יותר לתקופה בה אנו חיים.
מדוע יש צורך בפיקוח בנייה בפרויקט שיקום מבנים?
מאחר ששיקום מבנים היא עבודה מורכבת אשר כוללת בין היתר עבודות שיפוץ חיצוניות ופנימיות למבנה, יש צורך בחברת אגס הנדסה ופיקוח בניה פיקוח בנייה בפרויקט שיקום מבנים לאורך כל תהליך שיקום המבנה.
באמצעות פיקוח בנייה בפרויקט שיקום מבנים ניתן לפקח על הנעשה בשטח ולמנוע ליקויים שונים במהלך הבנייה עצמה.
הפיקוח עצמו נעשה באמצעות קבלן שיפוצים אשר תחתיו עובדים מהנדס בניין, אדריכל בניין ושאר עובדי מקצוע שונים. באמצעות פיקוח בנייה בפרויקט שיקום מבנים ניתן לפקח על עבודתם ובמידה ומאתרים ליקוי כלשהו בבנייה יש לתקנו בטרם יהיה מאוחר.
כמו כן, פיקוח בנייה בפרויקט שיקום מבנים דואג שהתוכנית עומדת בתקני הבטיחות, דרישות הלקוח, אסתטיקה ועמידה לאורך שנים רבות.
מי מפקח על פרויקט שיקום מבנים?
קבלן הבניין מפקח על הבנייה עצמה אשר נעשית בשטח באמצעות מהנדס הבניין, אדריכל, מעצב פנים ושאר העובדים המקצועיים. על קבלן בניין לדאוג שהבנייה מתבצעת בצורה נכונה ללא כל ליקויים שונים, בין אם זה מבחינת מתאר תוכנית הבנייה, עמידה בזמנים שהוקצבו, עמידות הבניין לאורך שנים רבות, יציבות וחוזק הבנייה, אסתטיקה, בטיחות ועוד.
- ראו גם: צילום תרמי | גילוי נזילות | איטום מרתף | יועץ איטום | איטום